جدیدترین مقالات

مراقبت از لاستیک خودرو در فصل زمستان

مراقبت از لاستیک خودرو

مراقبت از لاستیک خودرو ، معمولا افراد در فصل زمستان بیش از همیشه از ماشین استفاده می کنند و در نتیجه چرخ ها و لاستیک های ماشین مجبورند که سخت تر از همیشه کار کنند تا بتوانند در زمین های خیس یا لغزنده دوام بیاورند. علاوه بر آن تاثیر هوای سرد باعث فشار به لاستیک می شود و اصلا جای تعجب نیست که چرخ ها در زمستان نیاز به TLC بیشتری داشته باشند تا از عملکرد خوب آن ها در جاده ها مطمئن شویم.  مطمئن شوید که لاستیک ها کاملا تمیز هستند. تمیز کردن چرخ های ماشین در روزهای بارانی یا برفی زمستان شاید برایتان بی معنی باشد اما این موضوع بسیار حائز اهمیت است. چرخ ها و لاستیک های ماشین را تمیز کنید تا هرگونه نمک، گل و آلودگی از روی آن پاک شود و هیچ آسیب یا زنگ زدگی به آن وارد نشود و پیشنهاد ما این است که هر دو هفته یک بار چرخ ها را تمیز کنید. زمانی که لاستیک خودرو شما در شرایط سختی مثل زمین های برفی قرار می گیرد ، در صورت تمیز بودن نرم تر و بهتر عمل می کند و لاستیک های تمیز راحت تر نیز بوکسل می شوند و راحت تر می توان آن ها را روی سطح نگه داشت.

مراقبت از لاستیک خودرو

به دنبال نشانه های آسیب دیدگی لاستیک خودرو باشید

فرض کنید که در یک شب تاریک زمستانی به خانه می رسید ، هوا به شدت سرد است و فقط می خواهید که وارد منزل شوید و برایتان سخت است که لاستیک ها را چک کنید اما خواهشمندیم که چند دقیقه تحمل کنید و حتما لاستیک ها را بررسی کنید و به دنبال آسیب دیدگی بگردید تا از یک مشکل بزرگ در آینده و روزهای آتی جلوگیری کرده باشید. از آنجایی که جاده های برفی ، کثیفی های بسیار بیشتری نسبت به جاده های معمولی دارند در نتیجه احتمال وجود سنگ ها ، میله و دیگر ابزار در جاده بیشتر است و احتمال پنجری و سوراخی لاستیک بالا می رود . مراقب فشار لاستیک خودرو باشید. هوای سرد به طرز اعجاب انگیزی روی فشار لاستیک تاثیرگزار است و با هر بار سرد شدن هوا به اندازه 10 درجه فارنهایت، 1 psi از فشار لاستیک کاسته می شود و این موضوع به این معناست که هوای سرد زمستان، عملکرد لاستیک را به خطر می اندازد و همچنین هوای درون لاستیک ها تحت فشار قرار می گیرد که حتما باید به صورت دستی آن ها را چک کرد.

ویژگی لاستیک های زمستانی

لاستیک های مخصوص فصل زمستان با لاستیک های معمولی تفاوت دارند.آن ها درز دار هستند و روی آن ها لبه های کوچک زیادی وجود دارد که از لیز خوردن جلوگیری می کند و شیارهای عمیق تر نیز باعث می شود که آب توسط لاستیک ها راحت تر کنار زده شود. در ساختار رویه لاستیک زمستانی از مواد مانند سیلیکون و لاستیک طبیعی استفاده شده و از لاستیک مصنوعی استفاده نشده است به همین خاطر این لاستیک ها کاملا نرم تر از لاستیک های چهار فصل می گردندو این نرم بودن باعث می شود میزان چسبندگی لاستیک به سطح جاده در فصول سرد و هنگام عبور از جاده های برفی بیشتر گردد. در بسیاری از کشورها استفاده از لاستیک های مخصوص زمستان اجباری است و اگر راننده ای این کار را انجام ندهد باید جریمه بپردازد . لاستیک های مخصوص زمستان معمولا قیمت بالاتری دارند اما با خرید یک جفت از آن ها می توانید حداقل دو زمستان را از آن ها استفاده کنید . از لاستیک های مخصوص زمستان نمی توان در فصول دیگر سال استفاده کرد لاستیک های زمستانی به علت استفاده از مواد نرم دارای استهلاک بیشتر بوده و این استهلاک در روزهای گرم بیشتر خواهد شد بنابراین مجبور می شوید که لاستیک های زمستانی را دور بیاندازید. لاستیک های زمستانی برای دما های زیر 7 درجه طراحی شده زیرا در این نوع لاستیک به علت اصطحکاک بیشتر لاستیک با جاده دمای بیشتری تولید می گردد و این میزان دما در روزهای سرد با هوای پیرامون و سطح سرد جاده برخورد کرده و دما سریعا کاهش می یابد . از لاستیک های زمستانی در روزهای گرم استفاده نکنید زیرا دمای لاستیک به سرعت بالا می رود و منجر به ترکیدگی لاستیک خودرو می گردد.

توجه به سیستم ترمز

مجموعه ترمز یکی از حیاتی‌ترین سیستم‌های خودرو است. ایراد‌های کوچک در این مجموعه شاید در روز‌های آفتابی و جاده‌های خشک خود را نشان ندهد، اما در روز‌های برفی و مسیر‌های لغزنده می‌تواند باعث حادثه‌ای ناگوار برای شما شود؛ برای مثال چنانچه پدال به درستی تنظیم نشده باشد یا چرخ‌ها به اندازه نسبتا برابر نیروی ترمز را دریافت نکند، تعادل خودرو در مسیر‌های برفی با ترمزگیری از دست خواهد رفت.

لاستیک خودرو زمستان

 

عمر مفید لاستیک های زمستانی

لاستیک های زمستانی بدلیل استفاده از مواد نرم از لاستیک خودرو چهار فصل عمر کمتری دارند . عمر لاستیک های زمستانی 40 تا 70 هزار کیلومتر است اما این عدد در لاستیک های چهار فصل بیشتر است. اگر عمق sipe های لاستیک به کمتر از 2.5 میلیمتر رسید باید لاستیک جدید بخرید.

استفاده از باد نیتروژن در زمستان خوب است؟

به دلیل بزرگ تر بودن اتم نیتروژن نسبت به اکسیژن، خروج و نشتی گاز نیتروژن از تایر خودرو یک چهارم باد معمولی است و استفاده از باد نیتروژن در زمستان خوب است زیرا لاستیک ها دیرتر کم باد می شوند و مدت زمان کم شدن باد لاستیک بسیار افزایش پیدا می کند اما عدم دسترسی آسان و قیمت بالا باعث می شود تا همگان نتوانند از گاز نیتروژن برای لاستیک ها استفاده کنند. یکی دیگر از مضرات باد نیتروژن برای لاستیک در فصل زمستان این است که نیاز به اندازه گیری دقیق دارد و باید فشار باد داخل لاستیک همواره متناسب باشد و برای همین برخی رانندگان به مشکل بر می خورند.

بارانی

راهکارهای اضافه تر برای تامین امنیت بیشتر در فصل زمستان

اصلا مهم نیست که چقدر این اقدامات را انجام داده اید، در هر حال خطر تصادف در فصل زمستان حدودا 20 درصد افزایش پیدا می کند ، در این قسمت می توان از تکنیک های دیگری نیز استفاده کرد که احتمال تصادف نیز پایین بیاید :

  •  هنگام برفی بودن هوا از دنده دو استفاده کنید تا احتمال چرخش لاستیک پایین بیاید .
  •  هنگام ترمز گرفتن، این کار را به آرامی انجام دهید تا چرخ ها قفل نکنند و پدال را قبل از وارد کردن فشار آزاد کنید .
  •  در واقع برای بالا بردن امنیت در رانندگی های زمستان باید هر کار را در نهایت آرامش انجام دهید که با رعایت این نکته تسلط و کنترل بیشتری روی ماشین خواهید داشت .
  • در فصول سرد سال فشار باد لاستیک ها کاهش می یابد، لاستیک کم باد نیز خودرو را نامتعادل کرده و سبب از دست دادن کنترل خودرو و افزایش فاصله گیری ترمز خواهد شد . ادامه رانندگی با لاستیک کم باد سبب می شود لاستیک ها داغ شده و دچار مشکل گردند

نحوه نگهداری از خودرو در فصل زمستان

مبحث گرم کردن موتور خودرو در فصل زمستان ازآنجا نشئت گرفته که یک خودروی سرد آمادگی حرکت ندارد. چگالی سیالات داخل خودرو نظیر روغن موتور یا گریس در فصل سرد افزایش یافته و سفت تر می شوند؛ در نتیجه هر وسیله ای در فصل زمستان نیاز دارد اندکی گرم شود تا فعالیت مطلوب تری داشته باشد.

به گزارش برنا، اگر راننده هستید و خودروی شخصی دارید، احتمالا یکی از دغدغه‌های شما این است که در فصل سرما چگونه باید از خودروی خود مراقبت کنید. با تغییر فصل و آمدن ماه‌های سرد سال، سیستم خودروی شما باید با شرایط آب‌وهوایی جدید هماهنگ شود تا بتواند بهتر عمل کند و دچار مشکل نشود. این امر نیازمند این است که شما به‌عنوان مالک خودرو، بازبینی کلی از وسیله نقلیه خود انجام دهید.

برای این کار نیاز به تخصص ندارید، فقط کافی است نکاتی که مربوط به مراقبت از خودرو در فصل سرماست را بدانید. توجه به این نکات شما را یاری می‌کند تا کمتر دچار دردسر و اذیت شوید. به همین منظور رعایت چند توصیه ضروری که در ادامه می‌خوانید، شما را از خطرات احتمالی در آینده دور و سلامت خودرو و سرنشینان آن را تضمین می‌کند.

کنترل روغن موتور

استفاده از روغن موتور مرغوب و متناسب با مکانیک خودرو یکی از عوامل بسیار مهم در کارکرد صحیح پیشرانه خودرو است. البته بهتر است با تغییر فصل، روغن موتور خودرو را نیز تعویض کنید. روغن موتور مثل خونی در رگ‌های پیشرانه خودرو است که باید دارای دو مشخصه کیفی باشد: نخست عددی که به‌عنوان گرانروی یا ویسکوزیته شناخته می‌شود، به میزان غلیظ یا رقیق‌بودن (مقاومت سیال در برابر لغزیدن و جاری‌شدن) روغن گفته می‌شود که برای مثال با اعدادی مثل ۳۰ ـ. ۵، ۴۰ ـ. ۱۰، ۵۰ ـ. ۲۰ و … شناخته می‌شود. هرچه عدد بازه سمت راست بیشتر باشد، روغن غلیظ‌تر و در خودرو‌ها برای استفاده در فصول گرم مناسب‌تر است. برای مثال روغن ۴۰ ـ. ۱۰ از ۵۰ ـ. ۲۰ رقیق‌تر است. پس توصیه می‌شود در خودرو‌های قدیمی‌تر، در فصل سرما از روغن رقیق‌تر (مثل ۴۰ ـ. ۱۰) استفاده کنید. همچنین شاخصه بعدی روغن، میزان کیفیت آن است که با حروفی مثل SN، SL، SM و… شناسایی می‌شود که البته هر نوع روغن، بسته به فناوری پیشرانه خودرو استفاده می‌شود.

گرم‌کردن آرام خودرو پیش از حرکت

متاسفانه در بین عموم شایع شده است که در روز‌های سرد بعد از استارت‌زدن، موتور باید چند دقیقه به صورت درجا کار کند تا گرم شود. بهترین روش برای گرم‌کردن موتور این است که بعد از استارت باید آرام آرام شروع به حرکت کرده و از فشار‌های ناگهانی روی پدال گاز بپرهیزید، بعد از چند دقیقه حرکت با دنده سنگین و عادی‌شدن وضع موتور می‌توانید سرعت خود را افزایش دهید؛ با این روش اولا از اتلاف سوخت و آلودگی بی‌دلیل هوا جلوگیری می‌کنید، ثانیا انتقال دما در بخش‌های مختلف موتور بهتر انجام می‌پذیرد و ثالثا گیربکس و سیستم انتقال نیرو نیز توأمان با موتور بتدریج گرم و آماده استفاده می‌شود.

مراقبت از سلامت باتری

باتری یکی از بخش‌های خودرو است که هنگام کاهش دمای هوا احتمالا بیش از هر بخش یا قطعه دیگری دچار مشکل می‌شود؛ بنابراین به مراقبت بیشتری نیاز دارد. در دمای صفر درجه باتری تقریبا نیمی از قدرت خود را برای استارت خودرو از دست می‌دهد؛ بنابراین اگر قرار است که مثلا خودرو شما ۲۴ ساعت در هوای سرد باقی بماند، بهتر است آن را روشن کنید و به موتور اجازه دهید که ۱۵ تا ۲۰ دقیقه کار کند تا از شارژبودن باتری مطمئن شوید یا در هوای سردتر از مرگ آن جلوگیری کنید. با ضعیف‌شدن باتری خودرو، استارت‌زدن خودرو در فصل سرما با مشکل مواجه می‌شود و همچنین ممکن است باتری توان کافی برای استارت سر صبح که موتور کاملا سرد است را نداشته باشد. همچنین باتری خودرو اصولا بین سه تا چهار سال عمر مفید دارد و در صورت گذر از این مدت‌زمان ممکن است با مشکل مواجه شود؛ بنابراین لازم است سلامت باتری را مد نظر قرار دهید.

توجه به باد و فشار تایر‌ها

همان‌طور که می‌دانید، حجم باد داخل تایر با تغییر فصل کم و زیاد می‌شود. برای اینکه باد تایر‌های خودروی شما همیشه در وضع مناسبی قرار داشته باشد، باید تنظیم باد لاستیک خودرو را به صورت دوره‌ای انجام دهید. پس پیش از هر چیز توصیه اکید ما به شما این است که باد تایر خودرو را متناسب با فصل سرما تنظیم کنید. تایر‌های خودرو حدود نیم‌کیلوگرم از هوای فشرده خود را از دست می‌دهد، بنابراین در زمستان باید مرتب آن‌ها را بررسی و در صورت نیاز بادشان را تنظیم کنید. تایر‌های کم‌باد بسیار خطرناک است و ممکن است که شما را با دردسر مواجه کند؛ بخصوص در هوای سرد یا هنگام بارندگی که خیابان‌ها و جاده‌ها لغزنده است، کارآیی ترمز‌های شما را کاهش می‌دهد و کنترل خودرو را دشوارتر می‌کند. همچنین اگر تایر‌های خودروی شما کم باد باشد، سوخت بیشتری مصرف می‌کند. تایر‌ها نقشی حیاتی در کنترل خودرو دارد؛ بنابراین نیازمند بررسی مداوم است.

باد لاستیک متناسب

استفاده از ضد یخ

یکی از ابتدایی‌ترین کار‌هایی که به‌عنوان دارندگان خودرو باید با شروع فصل سرما انجام بدهید، این است که از ضد یخ برای رادیاتور خودرو استفاده کنید. همچنین برای بالابردن کارایی آن، بهتر است هر دو سال یک‌بار مایع موجود در رادیاتور را کاملا تعویض کنید. پس اگر مدت زیادی است که از محتویات رادیاتور خودروی خود بی‌خبرید، بهتر است همین الان فکری به حال آن کنید. نسبت ترکیب ضد یخ با آب رادیاتور (ترجیحا آب مقطر و فاقد املاح) بسته به دمای هوا روی قوطی حاوی ضد یخ درج شده است، اما به‌طور کلی برای آب و هوای ایران معمولا ترکیب ٢٥ تا ٥٠ درصد ضد یخ با آب رادیاتور کافی خواهد بود.

کنترل چراغ‌های داخلی و خارجی

چراغ‌ها یکی از مهمترین بخش‌های خودرو است. چنانچه چراغ‌ها وظیفه خود را به خوبی ایفا نکند، می‌تواند باعث حوادث ناگوار شود. چراغ‌ها باید به نحوی تنظیم شود که دید مناسبی را در شب تأمین کند. تصور کنید به دلیل روشنایی کم یا تنظیم نادرست چراغ‌ها ناگهان با سطحی یخ‌زده مواجه شوید، در این صورت فرصتی برای واکنش مناسب ندارید و ممکن است کنترل خودرو به کاری دشوار بدل شود.

بازبینی یا تعویض برف‌پاک‌کن‌ها

برف‌پاک‌کن‌ها اگرچه قطعاتی ساده هستند، اما نقشی بسیار حیاتی دارند. تصور کنید در یک روز برفی یا بارانی درحال رانندگی در پشت خودرویی سنگین هستید. برف‌پاک‌کن‌های شما باید بتواند برف و باران و همچنین قطرات ریز و البته آلوده رهاشده از خودروی جلویی را از روی شیشه جلو پاک کند. معمولا هر ٦ ماه یک‌بار باید برف‌پاکن‌ها با نمونه‌های جدید تعویض شود. استفاده از محلول‌های شیشه‌شوی نیز می‌تواند به عملکرد برف‌پاک‌کن‌ها کمک کند. هنگامی که می‌خواهید تیغه‌های برف‌پاک‌کن را تعویض کنید، مراقب قسمت‌های لاستیکی و بخش فلزی تیغه باشید، چرا که با کمی بی‌دقتی این دو بخش دچار آسیب می‌شود و تیغه کاملا نو نیز چسبندگی خود را به سطح شیشه از دست می‌دهد.تایر خودرو از اجزای مختلفی تشکیل شده است که وجود هر یک برای عملکرد صحیح و ایمن آن حیاتی است. تایرها ساختاری لایه‌ای دارند که در تصویر زیر به‌خوبی به نمایش درآمده‌اند.

ساختار تایر خودرو

تسمه

تسمه‌ها لایه‌ای از رشته‌های فولادی هستند که درست زیر آج تایر قرار گرفته‌اند. وظیفه‌ی تسمه‌ها تقویت استحکام تایر مقابل پنچری و همین‌طور حفظ سطح صاف و مناسب هنگام تماس لاستیک خودرو با سطح جاده است.

لایه‌های اضافی پلی‌استر

بعضی تایرها دارای یک یا دو لایه‌ی اضافی از پلی‌استر هستند که سبب می‌شود سایر لایه‌ها با استحکام بیشتری درکنار یکدیگر قرار گیرند. این لایه‌های اضافی بیشتر در تایرهای مخصوص سرعت‌های بالا دیده می‌شود.

 

آج لاستیک خودرو
آج

تمام این اجزا درون دستگاه تولید تایر روی یکدیگر مونتاژ می‌شوند. در این دستگاه لایه‌های مختلف با دقت مناسبی روی یکدیگر قرار می‌گیرند و در نهایت شکل و اندازه‌ی تایر تاحدودی به محصول نهایی نزدیک می‌شود. در این مرحله هنوز خبری از الگوهای آج لاستیک نیست و خروجی دستگاه تولید لاستیک را «تایر سبز» می‌نامند. در مرحله‌ی بعد تایر را به دستگاه پرداخت می‌فرستند تا در آنجا طی عملیات حرارتی الگوهای آج ایجاد و نوشته‌ها و اعداد روی تایر حک شود. طی عملیات حرارتی تمامی لایه‌ها با استحکام بالا به هم می‌چسبند و در اصطلاح لاستیک پخته می‌شود تا استحکام نهایی ایجاد شود. در آخرین مرحله پرداخت نهایی و بازرسی صورت می‌گیرد تا محصول نهایی حاصل شود.

باتری ایراندوست 

Rate this post
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها