جدیدترین مقالات

پدال چیست؟

پدال ترمز

شاید براتون سوال باشد پدال چیست؟ پدال خودرو یکی از ملموس ترین اجزای خودرو هستند که هرکسی با آنها آشنایی دارد. این قطعات بخش جدایی ناپذیر هنگام رانندگی هستند و وجود ایراد و مشکل در آنها می‌تواند بسیار خطرناک باشد. برای مثال گیر کردن پدال ترمز، گاز یا کلاچ از ترسناک‌ترین اتفاقات هنگام رانندگی است که نداشتن اطلاعات کافی درباره آنها احتمالا اتفاقات بدی را به همراه دارد. پدال اهرمی است که با نیروی پای انسان به حرکت آید. از گونه‌های پدال می‌توان از پدال گاز، پدال ترمز و پدال کلاچ در خودروها نام برد. برای خودروها قفل ویژه‌ای نیز به نام قفل پدال وجود دارد تا از دزدی خودرو جلوگیری کند.

پدال ترمز

پدال ترمز یکی از اجزای تشکیل دهنده ترمز وسیله نقلیه است که به طور معمول باید محکم و کمی سفت باشد. یعنی زمانی که به یکباره ترمز میگیرید، پدال ترمز باید در سفت ترین حالت ممکن باشد. البته تمامی ترمزها در هنگام خاموش بودن اتومبیل سفت هستند و به محض روشن شدن خودرو، کمی نرم میشوند. این امر کاملاً طبیعی است.

یکی از نشانه های خرابی پدال ترمز، پایین رفتن پدال ترمز تا کف خودرو یا اسفنجی بودن آن است. اولین علتی که برای این مشکل حدس زده میشود، وجود شکافی در سیستم ترمز است. این شکاف موجب میشود که سیال موجود در سیستم ترمز (روغن ترمز) فرار کند یا موجب ورود هوا به خطوط ترمز شود. بنابراین اگر پدال خودروی شما دارای چنین مشکلی است، فوراً روغن ترمز اتومبیل خودرو را چک کنید. چراکه ممکن است روغن ترمز، تخلیه شده باشد.

همچنین سیستم ترمز از فشار هیدرولیکی بهره مند میشود و اگر نشتی ای در سیستم وجود داشته باشد، پدال ترمز نرم خواهد بود. شما به آسانی میتوانید با بررسی زیر خودرو، محل نشتی را بیابید. اگر کنار چرخ های خودرو مایعی ریخته شده باشد، بهتر است دنبال نشتی در آن نواحی باشید.

تشخیص نحوه عملکرد پدال ترمز

  • هنگامی که پدال ترمز تا کف خودرو پایین میرود: احتمال وجود نشتی در سیستم ترمز خودرو.
  • هنگامی که پدال ترمز نرم است: نشتی روغن ترمز از قسمتی از سیستم ترمز خودرو.
  • هنگامی که پدال ترمز حس خوبی را به راننده منتقل نمیکند: احتمال خرابی پدال ترمز یا روتور خودرو.
  • هنگامی که پدال ترمز سفت است: عدم کارکرد مناسب بوستر ترمز خودرو
پدال ترمز

آنچه باید در مورد انتخاب ، خرید و تعویض پدال ترمز ماشین بدانید

انتخاب پدال های ترمز مناسب برای ماشین شما وابسته به:زمان تعویض قطعات ، موادی که از آن ساخته شده اند و اینکه آیا از منابع قابل اعتمادی هستند یا خیر؛می باشد. سیستم ترمز مکانیزه ی امروزی(جدید/مدرن) مدتها است که پیدایش یافته است.

از زمان های گذشته، سیستم غلطک(طوقه) و پایه ی ترمز بصورت مکانیکی برای سیستم ABS کامپیوتر کنترل شده، مورد استفاده بودند و سرانجام تمامی اجزای ترمز فرسوده شدن و ملزوم به تعویض بودند. بخش هایی که بسیار نامناسب مورد استفاده قرار میگیرد و یا دچار فرسودگی و از هم گسیختگی میشود؛ پدال های گاز هستند.

انتخاب و خرید پدال

همه چیز درباره پدال چیست؟

چگونه پدال های ترمز مناسبی را انتخاب کنیم؟

درحالی که همیشه بهتر است اجزای تولید شده ی نوع اصل(اورجینال) سیستم ترمز OEM،نصب شوند؛برگزیدن پدال ترمز مناسب از جنبه های مدل ها، برندها و گزینه ها بسیار دشوار شده است. بهتراست همیشه پدال ترمز پیش از اینکه کاملا دچار پوسیدگی و فرسودگی شود و طبق توصیه ی تولیدکننده ی وسیله نقلیه ی شما جهت حفظ بهینه ی قدرت توقف؛ تعویض شود.

چه زمانی بهتر است پدال ترمز ماشین تعویض شوند؟

بسیاری از سازندگان مکانیزه توصیه می کنند به ازای هر 30.000 تا 40.000 مایل، به خصوص زمان تعویض لاستیک های خودروی خود؛پدال ترمزتان را تعویض کنید. لاستیک ها و ترمزها به یکدیگر برای کمک به متوقف کردن وسیله نقلیه کمک می کنند، بنابراین ایجاب می کند که پدال های ترمز و لاستیک های خودروی خود را همزمان تعویض کنید.

تعویض پدال های ترمز قبل از اینکه بطور کامل فرسوده شوند،مانع از مجبوربودن به تعویض چرخ گردان ترمز شما و بخش لمس پدال های ترمز برای متوقف کردن چرخ ها از فشردگی؛می شود.

چرخ گردان (قسمت گرداننده ماشین) بهتراست هردو یا سه لاستیک و یا هر 100.000 تا 120.000 مایل،تعویض گردد. دلایل بسیار کمی برای اینکه استفاده کنندگان از خودرو ؛توانایی درک و شنیدن هشداری که به آنها در رابطه با نیاز به تعویض کردن پدال های ترمز پیش ازاینکه دیرشود؛ داده میشود؛ وجود دارد.

  • طول عمر چرخ گردان و تخته ترمز:

تخته ترمز و چرخ گردان هردو در معرض فرسوده شدن هستند.لازم است که طول عمر تخته هایی ک برای سالم ماندن به خوبیه چرخ گردان در زمان درگیری تخته های ترمز،را مورد توجه قرار دهید.

صدا و لرزش:شما مقدار صدا،لرزش و حنی احساس فشردگی پدال را روی تخته ترمز؛مورد توجه قرار خواهید داد.

سطوح غبار: تخته های ترمز ممکن است غبارهایی را که منجربه صداهایی در چرخ هایتان میشوند را جمع کنند.

  • صدای جیغ کشیدن ترمز:

اگر پدال ترمزتان را فشار می دهید و صدایی شبیه به جیغ کشیدن می شنوید، به این دلیل است که سطوح ترمزبسیار فرسوده شده اند. اگر سطوح ترمز پیش از شنیدن چنین صدایی تعویض نشوند؛ اثراتی از فرسودگی به داخل چرخ دان فرو می روند، که در بسیاری از موارد ملزوم به تعویض خود می باشد.

  • ضربات پدال ترمز:

 اگر پدال ترمز را فشار می دهید و احساس ضربه می کنید، این مورد یکی دیگر از نشانه های معمولی فرسودگی سطوح ترمز می باشد. اگر چه این مورد می تواند نشانه ی پیچ خوردگی چرخ گردان ماشین و یا مشکلاتی در سیستم ABS باشد؛از این رو بازبینی آن توسط یک مکانیک حرفه ای فکر خوبی است.

چه ویژگی هایی را بایستی در سطوح ترمز جست و جو کنم؟

زمان جست و جو برای سطوح جدید ترمز،شما 7 نکته را برای یافتن بهترین سطوح ترمز برای خودروی تان مورد توجه قرار خواهید داد. نوع سطح ترمزی که نیاز خواهید داشت به شرایط و مدل رانندگی شما دارد.

  • عملکرد آب و هوا:

سطوح مناسب ترمز جدای از اینکه هوا خشک،مرطوب، گل آلود ،گرم و یا سرد باشد؛ بایستی قادر به کارکردن در تمام شرایط آب و هوایی باشند. سطح ترمز شما بایستی همانطور که مورد مطلوب است کار کند و اصطکاک ایده آل را چه درهنگام سرد بودن و یا در هنگام داغ بودن؛به وجود آورد.

عملکرد آب و هوا بر پدال ترمز

انتخاب و خرید پدال ترمز مناسب برای ماشین

.انواع مختلف تخته های ترمز چه نوعی هستند: همیشه بهترین توصیه برای تعویض تخته های ترمز پیروی از توصیه های سازندگان تعویض قطعات می باشد. بدین معنا که شما در جست و جوی تعویض تخته های ترمز OEM خواهید بود. بسته بر نوع وسیله ی نقلیه ای که دارید، درحقیقت تخته ترمز OEM شما از موادی ساخته شده است؛ سه نوع رایج از مواد سازنده تخته های ترمز بصورت لیست در زیر آمده اند

  • تخته های ترمز اورگانیک

درابتدا،تخته های ترمز از پنبه ی نسوز،یک ماده ی بسیار سمی که منجربه بیماری های تنفسی بسیاری میشوند؛ساخته شدند.زمانیکه پنبه های نسوز متوقف شدند،تخته های ترمز بسیاری از ترکیب چندین مواد از قبیل کربن،شیشه،لاستیک،فیبرها و دیگر موارد؛ساخته شدند.

تخته های ترمز اورگانیک به صورت عادی نرم تر از تخته های ترمز مورد خواسته هستند.اشکال اصلی این است که آنها بسیار دوام نمی آورند. شما به صورت معمولی تخته های ترمز اورگانیک برای وسایل نقلیه ی لوکس و سبک تر را خواهید یافت.

  • بسیاری از وسایل نقلیه ی در جاده های امروزی از تخته های نیمه فلزی استفاده می کنند.

تخته ترمز نیمه فلزی متشکل از مس،آهن،فولاد و دیگر فلزات میباشد که با روغن گرافیت ودیگر مواد برای کمک به کاهش ساختن آنها توسط حرارت؛ترکیب شده است.این نوع از تخته های ترمز بعنوان راه حل های OEM برای وسایل نقلیه ی سنگین به منظور توانایی آنها در دوام بسیار بالا و کاهش اصطکاک که به ماشین های سنگین،تراکتوها و دیگر وسایل نقلیه سنگین؛دریافت میشوند.

  • تخته های ترمز سرامیکی

جدیدترین تخته ترمز دربازارتخته سرامیک است.تخت های سرامیک در سال 1980 بعنوان یک جایگزین برای تخته های پنبه نسوز قدیمی؛معرفی شدند.این نوع از تخته ترمز یک مواد سرامیکی سخت ترکیب شده با فیبرها سخته میشود.

به منظور ساختار منحصربه فردشان،انتظار می رود ک دوام زیادی داشته باشند.یکی از اشکالات آنها این است که در هوای سرد نمیتوانند بخوبی کار کنند.هم چنین از دیگر انواع تخته های ترمز گران تر هستند.

پدال چیست؟

پدال ترمز ماشین

پدال ترمز به گونه‌ای طراحی شده است که باید با کمترین فشار پا، عمل کند و با مقدار نیروی وارد شده به پدال ترمز می‌توان بیشترین کنترل را روی خودرو داشت. اما گاهی اوقات ممکن است پدال ترمز به درستی عمل نکند که باید دلایل آن بررسی شود.

  • بوستر ترمز ضعیف است.
  • شیلنگ خلا نشتی دارد.
  • دریچه بررسی کننده به درستی عمل نمی‌کند.
  • اجزای ترمز به درستی نصب نشده است
  • روغن ترمز تمام و یا کم شده است.
  • وجود نقص فنی در سیلندر اصلی ترمز
  • در مخزن روغن ترمز هوا وجود دارد.
  • تمام شدن لنت ترمز

نحوه عملکرد پدال ترمز

اکثر ما در بعضی از فیلم ها دیده ایم که یک نفر با سرعت زیاد رانندگی میکند و ناگهان به شدت ترمز میگیرد. به طوری که پدال ترمز به کف اتومبیل میچسبد. به طور حتم کسی دوست ندارد این صحنه ها را در دنیای واقعی تجربه کند.  اما اگر شما جز معدود افرادی باشید که تجربه چنین صحنه هایی را در زندگی خود دارید، بیشتر از دیگران به اهمیت ماهیت ترمز پی برده اید.

یکی از مهمترین قطعات هر خودرو، ترمز آن وسیله نقلیه میباشد. با فشار دادن پدال ترمز، سیستم ترمز اتومبیل فعال شده و خودرو از حرکت می ایستد. ما در این مطلب میخواهیم به بررسی ویژگی های یک پدال ترمز سالم و مرغوب بپردازیم.

  • وجود نشتی در شیلنگ‌ها
  • ورود هوا به مدار هیدرولیک
  • تمام شدن لنت ترمز یا خوردگی لنت
  • کثیف بودن روغن ترمز
  • سیم ترمز شل شده یا شکسته است
  • ترمز دستی رها نمی‌شود
  • قفل کردن دیسک ترمز
  • زنگ زدگی در کفشک ترمز

چرا پدال ترمز ارتعاش دارد؟

  • شل شدن اتصالات فرمان
  • خرابی، شل شدن پیچ و به هم خوردن بالانس چرخ‌ها
  • خوردگی روتورهای ترمز

یکی از نکات مهمی که هنگام گیر کردن پدال‌ها باید به آن توجه کنید بررسی کفپوش‌های خودرو است. اگر کفپوش‌ها استاندارد نباشند در جای خود حرکت می‌کنند و زیر پدال می‌روند که ممکن است مانع از حرکت پدال‌ها شود.

برای خرید باطری ماشین همین الان اقدام کنید

برای خرید باتری ماشین از برند های صبا باتری ، وایا باتری ، آذر باتری و یکتا باتری سپاهان کلیک کنید.

 

Rate this post
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها